Konsertti su. 24.4. klo 18.00

18.04.2022 klo 11:07
Suomalainen Barokkiorkesteri "Steam Engine"

Su 24.4.2022 klo 18 Ritarihuone, Helsinki
Ritarihuoneen residenssisarja

Steam Engine

Musiikkia Händelin Lontoosta meidän päiviimme

Händel–Avison–Raasakka

Olga Heikkilä, sopraano
Suomalainen barokkiorkesteri

Georg Friedrich Händel asettui Italiassa viettämiensä nuoruusvuosien jälkeen Lontooseen vuonna 1712 ja nousi siellä nopeasti kuuluisuuteen italialaisen oopperan mestarina. Lontoo oli kansainvälisen kaupan keskus, jonka asukkaista monilla oli rahaa myös viihteeseen ja vapaa-aikaan. Metropolin yleisö janosi oopperaviihdettä, ja Händel iski taidoillaan todelliseen kultasuoneen miljoonakaupungin musiikkibisneksessä. 

Teollinen vallankumous alkoi Englannista, ja höyrykoneen keksiminen tehosti tuotantoa ennennäkemättömällä tavalla. Teollistuminen loi kasvua, töitä ja vaurautta, ja se mahdollisti monille huiman elintason nousun. Kaiken kääntöpuolena olivat kuitenkin jo 1600-luvulla lisääntyvät ympäristöongelmat, hiilenpolttamisen mustuttama suurkaupungin ilma ja ihmisiä sairastuttaneet saasteet. 

Suomalainen barokkiorkesteri kantaesittää huhtikuun Ritarihuoneen residenssikonsertissaan Ville Raasakan teoksen Steam Engine, jonka tekstit käsittelevät höyrykoneen ja Englannin teollistumisen historiaa. Ohjelmassa kuultavat Händelin ja hänen aikalaisensa Charles Avisonin teokset taas vievät kuulijat 1700-luvun alkupuolen Lontooseen. Raasakan teoksen ja Händelin Rinaldo-oopperasta valikoitujen aarioiden solistina laulaa sopraano Olga Heikkilä.

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

FiBOn taiteellinen johtaja Petteri Pitko alustaa konsertin Ritarihuoneella 24.4. kello 17–17.30.

Liput 14,50/29/37/52 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi

Sarjaliput Ritarihuoneen residenssisarjaan 72/92 € (hinta paikan mukaan) käsittelykuluineen ja 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet ja ticketmaster.fi. Sarjaliput ovat myynnissä sarjan ensimmäiseen konserttiin (30.1.) asti. Huom! Netistä ostettaessa järjestelmä tarjoaa mielestään parasta paikkaa. Jos haluat valita tarkasti tietyn paikan, se onnistuu Ticketmasterin lipunmyyntipisteissä.

Lipputiedustelut: lippu@fibo.fi